Laatumaa ja GIN aqua Oy aloittavat yhteistyön lomakohteiden jätevesien puhdistamisessa

Suomen johtava vapaa-ajan tonttien myyjä ja vuokraaja Laatumaa ja Suomen suurin haja-asutusalueiden jäteveden puhdistamoita valmistava GIN aqua Oy ovat sopineet yhteistyöstä, joka mahdollistaa jätevesien puhdistamisen Laatumaan vapaa-ajan asumisen kohteissa Suomessa.

Yhteistyön perustana on osapuolten yhteinen tavoite huolehtia puhtaan ympäristön säilymisestä ja jätevesikuormituksen minimoinnista Laatumaan kohteissa. Vapaa-ajan asumisen ekologisuus ja mahdollisimman pieni jalanjälki puhtaaseen luontoon ja ympäristöön on arvo, jota haluamme tällä yhteistyöllä korostaa kertovat Laatumaan Kari Männistö ja Gin aqua Oy:n Teijo Fabritius. Asiakkaillemme yhteistyö tuo helppoutta, laadukkuutta ja edullisuutta vapaa-ajan asumiseen kohteissamme, Männistö jatkaa. Samalla varmistumme siitä, että meillä on testattu, turvallinen ja asetetut päästövaatimukset täyttävä järjestelmä käytössämme toteaa Teijo Fabritius.

Ensimmäinen yhteistyökohde…Lue lisää

Iisi Terra – innovatiivinen jäteveden maasuodatusjärjestelmä

Suomen suurin haja-asutusalueiden jäteveden puhdistamoita valmistava GIN aqua Oy on kehittänyt perinteistä maasuodatusta oleellisesti parantavan maasuodatusjärjestelmän. Iisi Terra puhdistaa jätevedet selvästi perinteistä maasuodatinta paremmin, pidentää maasuodattimen käyttöikää ja tekee siitä helposti huollettavan. Innovaatio liittyy maapuhdistusjärjestelmään lisättävästä vaihdettavasta suodatinyksiköstä, joka poistaa jätevedestä esimerkiksi rasvan ja fosforin ennen sen johtamista perinteiseen maasuodattimeen.

Suodatinyksikön ominaisuuksia voidaan muokata tarpeen mukaan ja sen toimivuus varmistetaan tuotteen mukana tulevalla näytteenottomahdollisuudella, joka ei mm. imeytyskentässä ole aiemmin ollut mahdollista. Huolto tapahtuu yksinkertaisesti suodatinpatruunan vaihdolla kerran tai kaksi kertaa vuodessa eikä koko suodatinkenttää tarvitse repiä auki. Iisi Terra säästää ympäristöä, koska suodatinmateriaali voidaan edelleen käyttää esimerkiksi maanparannus-aineena, puhdistusjärjestelmän huolto tapahtuu helposti n. 15 minuutissa. Järjestelmän avulla…Lue lisää

GIN rynnistää vedenpuhdistukseen ostamalla Green Rock Oy:n

Syyskuussa Oulussa toimintansa aloittanut Global Innovation Network Oy (GIN) on tehnyt aiesopimuksen haja-asutusalueen jätevesiratkaisuja sekä öljyntorjuntatuotteita valmistavan Green Rock Oy:n hankkimisesta yrityksen pääomistajan kanssa. Yrityskaupan avulla vahvistetaan IISI-tuoteperheen markkina-asemaa ja jatkokehitystä Suomen, Pohjoismaiden ja Venäjän haja-asutusalueiden vedenpuhdistuksen tarpeita varten.

IISI-tuotteet ovat tutkitusti erinomaisia vedenpuhdistusjärjestelmiä ja tällä yrityskaupalla haluamme varmistaa, että niiden kehitys jatkuu edelleen voimakkaasti, kertoo GINin toimitusjohtaja Teijo Fabritius. Kehitämme IISI-tuotteiden puhdistus- ja energiatehokkuutta vastaamaan paremmin tulevaisuuden tarpeita soveltaen esimerkiksi painetun älykkyyden tarjoamia sensorointiratkaisuja. Pyrkimyksenämme on tehdä kuluttajan tarpeisiin  suunniteltu helppokäyttöinen tuote, joka itse kykenee seuraamaan toimintaansa. CleanTech on useille ihmiselle hieman vieras alue, mutta tämän yrityskaupan avulla CleanTech konkretisoituu jokapäiväiseen jäteveden käsittelyyn ja vedenpuhdistukseen.

Samalla sopimuksella GINille siirtyy öljyvahinkojen torjuntaan…Lue lisää

GIN tehostaa diagnostiikan tuotantoa ympäristön ja ihmisten hyväksi

 

Syyskuussa Oulussa toimintansa aloittanut Global Innovation Network Oy lupaa ratkaisuillaan tehostaa merkittävästi diagnostiikan tuotantoa ja parantaa sen laatua. Ratkaisut perustuvat yhteen oululaisen osaamisen kivijaloista: elektroniikan suunnitteluun ja tuotantoautomaatioon. GIN rikastaa perinteistä insinööriosaamista kemian, biokemian, diagnostiikan, markkinoinnin ja myynnin osaamisella. Tuotantoprosessin kannalta diagnostiikkatuotteet ovat hyvin samankaltaisia olipa sitten kysymys esimerkisi ympäristön, veden tai verinäytteen analyysista, mikä laajentaa GINin markkina-aluetta merkittävästi.

Giniä johtaa tuotantoautomaation konkari Teijo Fabritius. Hän on kerännyt ympärilleen joukon eri alojen osaajia ratkomaan diagnostiikan tuotannon ja kokoonpanon haasteita. ”Elektroniikan ja etenkin kännyköiden valmistus ja kokoonpano on tarkkuutta ja korkeaa laatua vaativa prosessi. Alle 200 euroa maksavan multimediakännykän tekeminen on erittäin pitkälle automatisoitu prosessi, jossa käsityön määrä on Aasiassakin puristettava…Lue lisää